Gasnące światła mijania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mihsz
    Classic
    • 2020
    • 0

Gasnące światła mijania

BIMER, już to przerabialem, kolega Enriquez również pomógł, wyciągnij włącznik świateł i policz ile kabli idzie, jeśli wszystko jest a tak powinno być to zostanie kupno przełącznika z funkcją Auto i zakodowanie w VCDS
  • mihsz
    Classic
    • 2015
    • 5

Gasnące światła mijania

Podczas jazdy w losowych momentach przełączają mi się światła mijania na postojowe, i potem potrafią znowu się zapalić - razem z nimi lampka na desce. Podejrzewam problem w przełączniku świateł, czy może jednak problem może leżeć gdzieś indziej? Co do przełącznika to według etki powinien to być przełącznik 3B0941531B - światła przeciwmgłowe tylko z tyłu. Zamiennik na aledrogo 119zł i to od razu z przeciwmgłowymi przednimi, oryginał 300zł.
    Może to styki od tego przełącznika? Jak go wyjąć, mocno ciągnąć czy jednak trzeba wyjąc razem z ramką?
    Już raz mi zgasły w nocy w środku lasu i muszę coś z tym zrobić 8)

Edit: drogowe i kierunki bez zastrzeżeń

Komentarz

• alxxx
      RS
      • 2010
      • 1823
      • Octavia I (1U2)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Żeby wyjąć, musisz wcisnąć go i przekręcić w prawo i pociągnąć do siebie. Zaczynając od pozycji 0
      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• mihsz
        Classic
        • 2015
        • 5

Dzięki, wyczyszczę styki izopropanolem i może pomoże

[ Dodano: Pią 15 Maj, 15 17:50 ]
        I dupa, wyczyściłem styki, i chyba jest jeszcze gorzej, ale wątpie żeby problem leżał w przęłaczniku - jeżdżę z wysuniętym przełącznikiem, i macham nim na wszelkie strony - nic, zero reakcji, światła ani gasną ani się nie zapalają. ale jak nie dotykam, no to mają humory
        Co robić, gdzie szukać problemu?

[ Dodano: Czw 28 Maj, 15 10:17 ]
        Zauważyłem też że gasną/zapalają się przy użyciu kierunku, ale wciąż też podczas jazdy/postoju
        Masakra, jakiś elektryk to rozkmini? Wyjdzie coś na komputerze?

Komentarz

• Marian 2
          L&K
          • 2007
          • 1085
          • Octavia I combi (1U5)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

Moim zdaniem to nie wyłącznik świateł tylko manetka przy kierownicy, (przełącznik świateł z mijania na drogowe). Jeżeli tam są wypalone styki, może ginąć światło mijania w tym konkretnym przypadku. Sposobem na zlikwidowanie problemu jest naprawiene/wymiana manetki, a sposobem na ominięcie problemów w przyszłości jest założenie przekażników do świateł:

Komentarz

• alxxx
            RS
            • 2010
            • 1823
            • Octavia I (1U2)
            • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

mihsz, masz manetkę z tempomatem? Jak coś to mam manetkę wolną bez tempomatu. Wal na PW.
            VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
            Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• spriter1984
              Classic
              • 2014
              • 25

kolego mialem ten sam problem. swiateł krotkich nie bylo. a dlugie tak. przełącznik kierunkowskazów. 100%/ pozdr.

Komentarz

Pracuję...